10 χρόνια συνεχούς δράσης συμπληρώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ)

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) «γιόρτασε» τα 10 του χρόνια με τα εγκαίνια των νέων του γραφείων στις 26 Φεβρουαρίου 2018 στην Μπουμπουλίνας 1, Παλλήνη.

Το ΙΔΙΣΜΕ, πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός φορέας, ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα νέων ιστορικών ερευνητών (πρώην συνεργατών του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου – ΕΛΙΑ), με σκοπό τη διάσωση, καταγραφή και διάδοση της (άγνωστης εν πολλοίς) νεότερης ελληνικής ιστορίας μέσα από την αξιοποίηση ιστορικών κειμηλίων και πρωτογενών πηγών. Στόχοι: «Πρώτα πρώτα να κάνουμε το μάθημα της Ιστορίας το πιο αγαπητό μάθημα στο σχολείο» λέει η Σαρίογλου – Γ.Γ ΙΔΙΣΜΕ.

Στις δραστηριότητες του ΙΔΙΣΜΕ περιλαμβάνονται οι εκδόσεις επιστημονικών βιβλίων, η δημιουργία (βραβευμένων ήδη) ιστορικών ντοκιμαντέρ, καθώς και η υλοποίηση -αφιλοκερδώς- εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, ιδρύματα, σχολές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εντός κι εκτός Αττικής, από την Ορεστιάδα μέχρι το ακριτικό Καστελόριζο, με αποτέλεσμα να απαριθμεί σήμερα περισσότερους από 45.000 φίλους-μέλη σε όλη την Ελλάδα. «Για να γίνει κάποιος φίλος του ΙΔΙΣΜΕ δεν απαιτείται καμία οικονομική συνδρομή».

 

0

There are 0 comments