Τη δεύτερη ημέρα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης με την προβολή τεσσάρων ταινιών. Αρχικά, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Then comes the evening» του Σέρβου σκηνοθέτη Maja Novakovic σε πανελλαδική πρεμιέρα και ακολούθησε το ντοκιμαντέρ του  Έλληνα σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη «Ο Λαβύρινθος» . Στην συνεχεία προβλήθηκε, επίσης σε πανελλαδική πρεμιέρα, το ντοκιμαντέρ «Once more into the breach» των Ιταλών σκηνοθετών Federico Ferrone kai Michele Manzolini .Στο τέλος της βραδιάς προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Mother tongue» από τον ισραηλινό σκηνοθέτη Shai Alexandroni.

Στο πλαίσιο του Πανοράματος προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Στα φτερά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολεμού» του  Έλληνα σκηνοθέτη Δημήτρη Χατζημαλλή. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η προβολή σε πανελλαδική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ  «Η Μισή Αλήθεια» της σκηνοθέτιδας, Amy Adrion ,υπό την αιγίδα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, παρουσία του επιτετραμμένου David Burger και του επιτελείου του .

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου του Πηγαδιού ειδική προβολή του έργου για τους μικρούς μας φίλους  «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δέντρο» από το Θέατρο Σκιών του εξαιρετικού Αλέξανδρου Μελισσινού.

0

There are 0 comments