ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
Καστελλόριζο, 25/8/2019 – 1/9/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31.01.2019
Η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

 

Η προκριματική επιτροπή του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» αποτελείται από διακεκριμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Γνωρίστε τους παρακάτω!

 

Τάσος Γιαπουτζής


Σκηνοθέτης

Ο Τάσος Γιαπουτζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα, ενώ τώρα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως κινηματογραφιστής και καθηγητής κινηματογράφου στο University of Bedfordshire. Το 2017 του απονεμήθηκε υποτροφία από το University of York για να πραγματοποιήσει τις διδακτορικές του σπουδές στον κινηματογράφο. Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε περισσότερα από 100 κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά το κόσμο. Στο παρελθόν, έχει δουλέψει στην διανομή και τις πωλήσεις του τμήματος ταινιών μεγάλου μήκους της Red Bull Media House στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Η εκπαίδευσή του σαν σκηνοθέτης περιλαμβάνει συμμετοχές στα Go Short Talent Campus στο Ναϊμέχεν, Talent Development Campus στο Κορκ και Reykjavik Talent Lab στην Ισλανδία.

 

Χρίστος Σιμάτος

Φωτογράφος

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε επτά ατοµικές εκθέσεις και έχει λάβει µέρος σε πολλές οµαδικές. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειδικεύεται στη φωτογράφιση υψηλής και υπερυψηλής ανάλυσης, στην πολυφασµατική φωτογράφιση-Multispectral (UV, IR), στην αρχαιολογική φωτογραφία καθώς και στη µακροφωτογραφία. Φωτογραφίζει έργα τέχνης, εικαστικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικούς χώρους και πορτρέτα. Έχει φωτογραφίσει ευρήµατα σε αρχαιολογικά µουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Είναι µέλος του Καλλιτεχνικού Επιµελητηρίου, του Εθνικού Κέντρου Φωτογραφίας και του Οργανισµού Πνευµατικών ∆ικαιωµάτων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

 

Κώστας Φόλλας

Σκηνοθέτης

 

Ο Κώστας Φόλλας γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1975 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.

Είναι δημοσιογράφος και έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες «Αθλητική Ηχώ» και «Νίκη της Δημοκρατίας», καθώς και σε ιστοσελίδες. Το 2018 δημιούργησε το πρώτο του ντοκιμαντέρ, «Ένα δέντρο θυμάται», το οποίο προβλήθηκε σε πολλά ελληνικά Φεστιβάλ (Θεσσαλονίκης, Καστελλορίζου, Χαλκίδας, Πελοποννήσου).

 

Γιώργος Μαντάς

Σκηνοθέτης

Ο Γιώργος Μαντάς ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία στο τμήμα Film Studies του New York College και έχει εργαστεί σε κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Είναι συνεργάτης του «Πέρα από τα Σύνορα» ως μοντέρ.

 

 

Βάσσια Χατζηγιαννάκη

Σκηνοθέτις

Απόφοιτη Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Κεντ. Εργάζεται ως σκηνοθέτις στην ΕΡΤ από το 1998, κυρίως σε ντοκιμαντέρ και εκπομπές που αφορούν σε κοινωνικά, πολιτιστικά και παιδικά θέματα αλλά και σε διεθνείς συμπαραγωγές. Έχει επίσης εργαστεί και στον τομέα της προώθησης και του heritage branding τόσο εντός της ΕΡΤ, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει υπάρξει μέλος της κριτικής επιτροπής του προγράμματος MICROFILM της ΕΡΤ. Τον Μάιο του 2015 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Δύο από τα ντοκιμαντέρ της έχουν προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Είναι Γενική Γραμματέας του Φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα».

 

0

There are 0 comments