Ρόζα της Σμύρνης

Σμύρνη 1922: Η νεαρή Ρόζα, γόνος πλούσιας οικογένειας, ετοιμάζεται να παντρευτεί. Αθήνα 1987: η Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν.

Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούρια. H μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη
του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακολουθούν οι ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου, συνειδητοποιώντας πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία.


ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

Τάκης Σακελλαρίου | Ελλάδα

Το ντοκιμαντέρ αφορά στην κρίσιμη  για την Ελλάδα εβδομάδα από 12 έως 18 Οκτωβρίου 1944, όπως διαδραματίστηκε στην Αθήνα από την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης της από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η μεστή αυθόρμητων εκδηλώσεων και πυκνών πολιτικών γεγονότων εβδομάδα αναπλάθεται με την εκφραστική αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού από το Αρχείο της ΕΡΤ και το Πολεμικό Μουσείο. Επιχειρείται μια σύντομη αναδρομή σε καθοριστικά γεγονότα που προηγήθηκαν, ενώ υποδηλώνονται και όσα τραγικά ακολούθησαν την πρώτη εβδομάδα της απελευθέρωσης της Αθήνας.


Με την αρμύρα της ζωής παρέα…

Γιώργος Πούλος : Με την αρμύρα της ζωής παρέα…

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Τσιόγκας , Θεώνη Χαντζιάρα.

0

There are 0 comments