Κριτική Επιτροπή

Νικ Τόρενς, Σκηνοθέτης (Πρόεδρος Επιτροπής)

Ο Νικ Τόρενς είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος του Australian International Documentary Conference. Έχει αναλάβει τη δημιουργία ταινιών ντοκιμαντέρ για το Αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο SBS, έχει σχεδιάσει και διευθύνει σεμινάρια για το Australian Film, Television and Radio School. Επίσης έχει διδάξει θεωρία και πρακτική του ντοκιμαντέρ, έχει προεδρεύσει διεθνών φόρουμ, έχει αξιολογήσει ταινίες για προβολή στην Αυστραλία και διεθνώς. Ακόμη, έχει βοηθήσει ως μέντορας νέων κινηματογραφιστών και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ δημιουργών ντοκιμαντέρ.

Ο Τόρενς συγκαταλέγεται στους κορυφαίους δημιουργούς ντοκιμαντέρ στην Αυστραλία, έχοντας δουλέψει σε Αυστραλία, Ασία, Αφρική, Ευρώπη, Η.Π.Α. και Καναδά. Τα έργα του έχουν προβληθεί στα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ, σε κινηματογράφους και σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Οι ταινίες του εξετάζουν τις παραμέτρους που αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων, συνηθισμένων και μή.

Μερικά από τα έργα του: CHINA’S 3DREAMS, THE MEN WHO WOULD CONQUER CHINA, TO GET RICH IS GLORIOUS, RUNNING FROM THE GHOST, Vis à vis: TECHNO TRIBAL and LIBERAL RULE: The Politics that Changed Australia

 

Παναγιώτης Τσολιάς, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας ΕΡΤ

Ο Παναγιώτης Τσολιάς είναι Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ. Εργάζεται ως δημοσιογράφος, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε δράσεις επικοινωνίας και προβολής. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ιστορία της Φιλοσοφίας και Υποψήφιος Διδάκτωρ στην Ιστορία των Ιδεών. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων και μελετών.

 

 

 

 

 

Ραζία Ικμπάλ, Δημοσιογράφος BBC

Γεννήθηκε στην Καμπάλα (Ουγκάντα) και μετακόμισε στο Λονδίνο όταν ήταν παιδί. Είναι δημοσιογράφος του BBC News για σχεδόν τρεις δεκαετίες, και συγκεκριμένα μία από τις παρουσιάστριες του Newshour, του προγράμματος ειδήσεων και επικαιρότητας στο ραδιόφωνο BBC World Service το οποίο μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο. Επίσης παρουσιάζει το “The World Tonight” στο εθνικό δίκτυο του BBC, Radio 4. Υπήρξε υπεύθυνη για τα προγράμματα τέχνης και πολιτισμού του BBC για μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας θέματα που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό για τις τηλεοπτικές ειδήσεις. Έχει εργαστεί στο πολιτικό ρεπορτάζ αλλά και ως ανταποκρίτρια στο Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα. Πρόσφατα, έχει καλύψει την προεκλογική εκστρατεία του 2016 στις ΗΠΑ, τις Γερμανικές και Τουρκικές εκλογές και έχει ταξιδέψει στην Ινδία και το Πακιστάν για προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

 

 

Νάντια Στυλιανού, Μορφωτική Ακόλουθος

Η Δρ. Νάντια Στυλιανού είναι Μορφωτική Σύμβουλος και Διευθύντρια στο Σπίτι της Κύπρου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα . Από το 2007 έως το 2017 διηύθυνε τον Τομέα των Γραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ως Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργός και είναι επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Πολ Βαλερύ του Μονπελιέ και στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Έχει σπουδάσει Νεοελληνική και Γαλλική Φιλολογία και Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, στο Πανεπιστήμιο της Λυών και του Μονπελιέ. Έχει διδάξει Νεοελληνική Φιλολογία και ελληνικό πολιτισμό σε διάφορα πανεπιστήμια στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όπως στο Πανεπιστήμιο Πολ Βαλερύ του Μονπελιέ, στο Πανεπιστήμιο Λυών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.