15/02 Τετάρτη, 19:30
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΥ
Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ.: 210 6745 135

«Ο πιο μακρύς δρόμος» είναι ένα από τα τέσσερα βραβευμένα ντοκιμαντέρ του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» (σε διοργάνωση ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό Καστελλόριζο τον Άυγουστο 2016 (28/8-03/09/2016).

Η σκηνοθέτης Μαριάννα Οικονόμου παρακολουθεί στενά δύο φίλους, από το Ιράκ και την Συρία, στις ελληνικές φυλακές ανηλίκων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δίκη τους, μέσω μίας συναισθηματικής αφήγησης γεμάτης αγωνία, εκθέτοντας το τραγικό φαινόμενο των επαγγελματιών λαθρεμπόρων, οι οποίοι προσπαθούν να αναγκάσουν τους ανήλικους μετανάστες να γίνουν οι ίδιοι λαθρέμποροι. Συναρπαστική κινηματογραφική αφήγηση μια τραγικής ανθρώπινης τραγωδίας της εποχής μας, που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει.

Προλογίζει η Ειρήνη Σαρίογλου, συνιδρύτρια του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ και Διευθύντρια του Φεστιβάλ.
Διάρκεια ταινίας: 77′.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης (τηλ.: 210 6745 135)

Δευτέρα, 13 Μαρτίου – 19.30
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΥ
Δρόση 2 & Δροσίνη -Ψυχικό -Τηλ. 210 6745135
ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Α French man from Vukowar

Σκηνοθέτης: Branko Istvancic. Χώρα παραγωγής: Κροατία
Συγκινητικό ντοκιμαντέρ που εξετάζει τα γεγονότα από την εποχή του πολέμου στην Kροατία μέσα από την ιστορία του Jean – Michel Nicolier, Γάλλου εθελοντή στην Κροατία, που εκτελέστηκε από τα σερβικά στρατεύματα στο Vukovar το 1991.
Η ταινία καταγράφει τον αγώνα του κατά τη διάρκεια της μάχης, καθώς και την αγωνία και τα βασανιστήρια που υπέστη ο ίδιος στην Ovcara, μέσα από τα μάτια της μητέρας του Lyliane Fournier, η οποία απελπισμένα αναζητά κάθε δυνατή πληροφορία που θα μπορούσε να τη βοηθήσει να βρει τη σορό του γιου της .
Διάρκεια: 80΄.

Προλογίζει η Ειρήνη Σαρίογλου συνιδρύτρια του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) και πρόεδρος του φεστιβάλ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης (τηλ.: 210 6745 135)

Οι πληροφορίες στην παρούσα σελίδα αφορούν το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» Καστελλορίζου.
0

There are 0 comments