Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (συντελεστές: Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, Παναγιώτα Παναρίτη, αφήγηση: Δημήτρης Αβούρης):

 

«Μνήμες Καστελλορίζου» εργαστήριο
Δευτέρα 26 Αυγούστου 10:00-12:00 | Σύλλογος Δράση Καστελλορίζου

Ελάτε να γνωρίσουμε το Καστελλόριζο στο τότε και στο τώρα. Θα φέρουμε υλικό από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου σχετικό με το Καστελλόριζο και θα μιλήσουμε για την ιστορία του νησιού. Κανείς όμως δεν ξέρει καλύτερα το Καστελλόριζο καλύτερα από εσάς που ζείτε σε αυτό: φέρτε δικό σας υλικό (π.χ. παλιές φωτογραφίες) από το νησί και μιλήστε μας για αυτό.

Εργαστήριο: Θα μάθουμε να φτιάχνουμε τετράδιο και να το διακοσμούμε. Θα κατασκευάσουμε σελιδοδείκτες, θα διακοσμήσουμε μαγνητάκια, θα κάνουμε pop-up κάρτες.

 

«Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» εργαστήριο
Τρίτη 27 Αυγούστου 10:00-12:00 | Σύλλογος Δράση Καστελλορίζου

Παραμύθια από το Καστελλόριζο. Ο αφηγητής Δημήτρης Αβούρης μας διαβάζει ένα παλιό παραμύθι από το Καστελόριζο. Άραγε το ξέρετε;

Εργαστήριο: Εικονογραφούμε το παραμύθι με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (ζωγραφική, κολλάζ, pop-up). Και ποιος ξέρει μπορεί και να το εκδώσουμε!

0

There are 0 comments