Κριτική Επιτροπή

Michel Noll

ΝΟΛΛ 150x150

Σκηνοθέτης / Παραγωγός

Γεννημένος στην Κολωνία της Γερμανίας, ο Μισέλ Νολ ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Με σπουδές στα Οικονομικά και την Κοινωνιολογία ανέλαβε τη θέση του Παραγωγού/Διευθυντή τηλεοπτικών προγραμμάτων το 1977. Το 1982 ξεκίνησε τη REVCOM TELEVISION, τον τηλεοπτικό βραχίονα του γαλλικού εκδοτικού οίκου «Edition Mondiales». Το 1987 δημιούργησε τη δική του εταιρεία παραγωγής QUARTIER LATIN. Το 1995 ίδρυσε την ICTV, μια εταιρεία διανομής που εκπροσωπεί Γάλλους και διεθνείς παραγωγούς. Έχει σκηνοθετήσει τηλεοπτικά προγραμμάτα και ταινίες μεγάλου μήκους. Είναι σκηνοθέτης και παραγωγός πρωτοποριακών ντοκιμαντέρ με θέμα την σύγχρονη ιστορία και τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα.

Απόστολος Καρακάσης

f. Apostolos Karakasis sq 150x150

Σκηνοθέτης

Γεννήθηκε το 1970 και σπούδασε κινηματογράφο στο W.S.C.A.D της Αγγλίας. Τα τελευταία είκοσι χρόνια εργάζεται ως σκηνοθέτης και μοντέρ σε ταινίες ντοκιμαντέρ. Το εκτεταμένο του έργο για την ΕΡΤ, περιλαμβάνει πάνω από είκοσι ταινίες. Tο ανεξάρτητο κινηματογραφικό του έργο εστιάζει στην δημιουργική αναπαράσταση ιστοριών της καθημερινότητας με τις μεθόδους του ντοκιμαντέρ παρατήρησης. Οι μεγάλου μήκους του ταινίες “Εθνικός κήπος” (2009) και “Επόμενος σταθμός: Ουτοπία” (2015) απέσπασαν βραβεύσεις σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ. Είναι επίκουρος καθηγητής του τμήματος κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. όπου διδάσκει μοντάζ και ντοκιμαντέρ από το 2006 και κύριος συγγραφέας του ηλεκτρονικού εγχειριδίου “Εφόδιο για νέους ντοκιμαντερίστες.

Βάσια Χατζηγιαννάκη

ΧΑΤΖ 150x150

Σκηνοθέτις

Απόφοιτη Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ΤΟΥ Πανεπιστημίου Κεντ. Εργάζεται ως σκηνοθέτις στην ΕΡΤ AE από το 1998 κυρίως σε ντοκιμαντέρ και εκπομπές που αφορούν σε κοινωνικά, πολιτιστικά και παιδικά θέματα αλλά και σε διεθνείς συμπαραγωγές. Έχει επίσης εργαστεί και στον τομέα της προώθησης και του heritage branding τόσο εντός της ΕΡΤ, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει υπάρξει μέλος της κριτικής επιτροπής του προγράμματος MICROFILM της ΕΡΤ. Τον Μάιο του 2015 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Δύο από τα ντοκιμαντέρ της έχουν προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo