Κριτική Επιτροπή

Βάσια Χατζηγιαννάκη, Σκηνοθέτις (ΕΡΤ)

ΧΑΤΖ 150x150Απόφοιτη Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Κεντ. Εργάζεται ως σκηνοθέτις στην ΕΡΤ AE από το 1998 κυρίως σε ντοκιμαντέρ και εκπομπές που αφορούν σε κοινωνικά, πολιτιστικά και παιδικά θέματα αλλά και σε διεθνείς συμπαραγωγές. Έχει επίσης εργαστεί και στον τομέα της προώθησης και του heritage branding τόσο εντός της ΕΡΤ, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει υπάρξει μέλος της κριτικής επιτροπής του προγράμματος MICROFILM της ΕΡΤ. Τον Μάιο του 2015 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Δύο από τα ντοκιμαντέρ της έχουν προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καστελλορίζου “ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ” από το 2016.

Markus Nikel, Σύμβουλος  (RAI)

Markus Nikel x BBfilms 150x150

Σύμβουλος της RAI στην Ιταλία και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ GZDoc, Υπεύθυνος για την Ανάπτυξη Διεθνών Συμπαραγωγών, της BB Film Productions, στη Ρώμη. Μετά από την αποφοίτησή του από το τμήμα Φιλοσοφίας  του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, εκτός από τη συγγραφική του δράση ανέλαβε υπεύθυνος εκπαιδευτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων και πολυμέσων. Για την RAI, έχει εργαστεί σε ποικίλα προγράμματα για νέους καθώς και  στην εκπαίδευση ενηλίκων, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε θέματα όπως η φιλοσοφία, η ιστορία, η ιστορία της τέχνης, η ιθαγένεια και η εκμάθηση γλωσσών. Είναι υπεύθυνος για τις παραγωγές της ΕΒU στην Γενεύη και εκπροσωπεί τη RAI σε επιστημονικά θέματα.

Carol Drinkwater, Συγγραφέας-Ηθοποιός

11 150x150

Η Carol Drinkwater είναι μια πολυβραβευμένη ηθοποιός, συγγραφέας και κινηματογραφίστρια. Η Carol είναι  συγγραφέας είκοσι τεσσάρων βιβλίων, – πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα των βιβλίων της πωλούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως. Τα  ταξιδιωτικά βιβλία της,  Ο δρόμος της ελιάς και Το ελαιόδεντρο, έχουν επίσης εμπνεύσει μια σειρά πέντε ντοκιμαντέρ. Τα τελευταία δύο μυθιστορήματά της είναι  το THE FORGOTTEN SUMMER, η υπόθεση του οποίου εξελίσσεται σε έναν αμπελώνα στη Νότια Γαλλία, στο πλαίσιο του πολέμου μεταξύ Γαλλίας και Αλγερίας και το The LOST GIRL (Βιβλίο της Χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο), το οποίο αναφέρεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2013.  Η Carol γράφει τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά.

Ruggero Calich, Σύμβουλος,  Φεστιβάλ Kινηματογράφου Κωνσταντινούπολης

Screenshot 2018 05 06 17 22 54 150x150Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είναι ελληνικής και ιταλικής καταγωγής. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας. Ξεκίνησε να εργάζεται για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ως διερμηνέας για τα μέλη της κριτικής επιτροπής και λίγο αργότερα ανέλαβε την γενική επιμέλεια του καταλόγου του ίδιου Φεστιβάλ. Σήμερα παραμένει συντονιστής και σύμβουλος του. Είναι αρθρογράφος για τον κινηματογράφο και ειδικά για το ντοκιμαντέρ από το 2010 σε ιστοσελίδες και εφημερίδες όπως την Agos. Είναι σύμβουλος για τις «Ημέρες Ντοκιμαντέρ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σμύρνη και τις «Ημέρες Ντοκιμαντέρ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του ίδιου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι επιμελητής του Art.Mov Minifest για την γκαλερί τέχνης Trieste Contemporanea σε συνεργασία με την Virginia Dordei.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo