Ειρήνη Σαριόγλου

Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Γεννήθηκε το 1972 στην Πόλη. είναι επίκουρη καθηγήτρια Νεώτερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Πόλης και Γεν. Γραμματέας του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. Έχει επιμεληθεί ιστορικά ντοκιμαντέρ όπως: «Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως», «Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη – Αϊβαλί 1922», «Στην εξορία – Ερζουρούμ/ Άσκαλε 1942», «Η Σιωπηλή Σχολή – Μια αναδρομή στην ιστορία της Ι.Θ. Σχολής της Χάλκης», «Ίμβρος – Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης», «Η Νέα Σμύρνη του Μίκη Θεοδωράκη», «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο». Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα».

Michel Noll

Moderator / Chair

Γεννημένος στην Κολωνία της Γερμανίας, ο Μισέλ Νολ ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Με σπουδές στα Οικονομικά και την Κοινωνιολογία ανέλαβε τη θέση του Παραγωγού/Διευθυντή τηλεοπτικών προγραμμάτων το 1977. Το 1982 ξεκίνησε τη REVCOM TELEVISION, τον τηλεοπτικό βραχίονα του γαλλικού εκδοτικού οίκου «Edition Mondiales». Το 1987 δημιούργησε τη δική του εταιρεία παραγωγής QUARTIER LATIN. Το 1995 ίδρυσε την ICTV, μια εταιρεία διανομής που εκπροσωπεί Γάλλους και διεθνείς παραγωγούς. Έχει σκηνοθετήσει τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες μεγάλου μήκους. Είναι σκηνοθέτης και παραγωγός πρωτοποριακών ντοκιμαντέρ με θέμα την σύγχρονη ιστορία και τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα.

Razia Iqbal

Δημοσιογράφος BBC

Η Razia Iqbal είναι παρουσιάστρια του BBC News: είναι μία από τις οικοδέσποινες του Newshour, του προγράμματος ειδήσεων και επικαιρότητας στο ραδιόφωνο του BBC World Service, το οποίο μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο. Επίσης, παρουσιάζει το “The World Tonight” στο εθνικό δίκτυο του BBC, Radio 4. Υπήρξε υπεύθυνη για τα προγράμματα τέχνης και πολιτισμού  του BBC για μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας θέματα που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό για τις τηλεοπτικές ειδήσεις. Είναι δημοσιογράφος στο BBC για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Έχει εργαστεί ως πολιτικός δημοσιογράφος και ως ξένος ανταποκριτής στο Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα. Πρόσφατα, έχει καλύψει την προεκλογική εκστρατεία του 2016 στις ΗΠΑ, τις γερμανικές και τουρκικές εκλογές και ταξίδεψε στην Ινδία και το Πακιστάν για προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στην Ουγκάντα, στην Καμπάλα και μετακόμισε στο Λονδίνο όταν ήταν παιδί.

Markus Nikel

Σύμβουλος RAI

Σύμβουλος της RAI στην Ιταλία και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ GZDoc, Υπεύθυνος για την Ανάπτυξη Διεθνών Συμπαραγωγών, της BB Film Productions, στη Ρώμη. Μετά από την αποφοίτησή του από το τμήμα Φιλοσοφίας  του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, εκτός από τη συγγραφική του δράση ανέλαβε υπεύθυνος εκπαιδευτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων και πολυμέσων. Για την RAI, έχει εργαστεί σε ποικίλα προγράμματα για νέους καθώς και  στην εκπαίδευση ενηλίκων, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε θέματα όπως η φιλοσοφία, η ιστορία, η ιστορία της τέχνης, η ιθαγένεια και η εκμάθηση γλωσσών. Είναι υπεύθυνος για τις παραγωγές της ΕΒU στην Γενεύη και εκπροσωπεί τη RAI σε επιστημονικά θέματα.

 Jo Fox

Καθηγήτρια, IHR, University of London

Η Τζο Φοξ είναι ειδική στην ιστορία της προπαγάνδας και του ψυχολογικού πολέμου τον 20ό και τον 21ο αιώνα. Προτού ενταχθεί στο ΙΙΕ ήταν καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, όπου και ξεκίνησε την πανεπιστημιακή της σταδιοδρομία το 1999. Έχει συμβάλει σε εκπομπές του BBC (στο Ηνωμένο Βασίλειο), του CBC (στον Καναδά), του PBS (στις ΗΠΑ), ΤΩΝ Channel 10 και ABC (στην Αυστραλία), και δραστηριοποιείται στους τομείς των μουσείων, των αρχείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχει διατελέσει κριτής των βραβείων Grierson για ντοκιμαντέρ. Παλαιότερα διετέλεσε επίτιμη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Βασιλικής Εταιρείας Ιστορίας. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης (2007), μέλος της Βασιλικής  Εταιρείας Ιστορίας, και μέλος της Βασιλικής Εταιρείας για  τις Τέχνες.

Παναγιώτης Τσολιάς

Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας της ΕΡΤ Α.Ε

Ο Παναγιώτης Τσολιάς είναι ο Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας της ΕΡΤ Α.Ε. Είναι δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει μακρόχρονη εμπειρία στην επικοινωνία και στις πολιτιστικές δράσεις. Κατέχει MPhil στην Ιστορία της Φιλοσοφίας και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Intellectual History. Έχει από κοινού συγγράψει πολλά βιβλία και έχει δημοσιεύσει αξιοσημείωτο αριθμό επιστημονικών άρθρων και επιθεωρήσεων.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo