Peter Arens – Υπεύθυνος του προγράμματος Ιστορίας και Επιστήμης, ZDF Γερμανική Ραδιοτηλεόραση (Πρόεδρος της Επιτροπής)
Γεννήθηκε το 1961 στο Gerolstein της Γερμανίας. Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία, Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Μάιντς (Γερμανία) και στην Τουλούζη (Γαλλία). Μπήκε στη γερμανική τηλεόραση ZDF ως συγγραφέας, μοντέρ και παραγωγός πολλών ντοκιμαντέρ. Από το 1997, είναι υπεύθυνος για τη σειρά ντοκιμαντέρ υψηλών προδιαγραφών «Terra X» στο primetime του ZDF (επιστήμη, ιστορία και φύση). Έχει κάνει διεθνείς συμπαραγωγές με συνεργάτες όπως BBC, arte και ORF, ενώ έχει εκδώσει πολλά βιβλία για τη γερμανική και ευρωπαϊκή ιστορία. Από το 2007, είναι κοσμήτορας του προγράμματος «Τηλεοπτική Δημοσιογραφία» στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Φαίδρα Βόκαλη- Διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματοφράφου, Σκηνοθέτις / Παραγωγός
Η Φαίδρα Βόκαλη σπούδασε Πιάνο, Οικονομικά και Θεωρία Αρχιτεκτονικής στην Αθήνα και έκανε σπουδές κινηματογράφου στο University College του Λονδίνου με κρατική υποτροφία από το ΙΚΥ. Έχει εργαστεί στην παραγωγή ταινιών, στην κριτική και σε Φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Φερινού Κινηματογράφου Αθήνας). Το 2012 ανέλαβε τη Διεύθυνση Οργάνωσης της Marni Films δημιουργώντας αρκετές ταινίες ως παραγωγός μέχρι το 2019. Είναι απόφοιτος των EAVE Producers Workshop και Torino Film Lab. Οι ταινίες της (Suntan, Afterlov και άλλες) έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ μεταξύ των οποίων εκείνα του Rotterdam, SXSW, Locarno, Edinburgh, New York LUX κ.α. Είναι μέλος του Φεμινιστικού Αυτόνομου Κέντρου Έρευνας στην Αθήνα όπου έχει παρακολουθήσει διαλέξεις και έχει εκπονήσει μονογραφίες σε σχέση με τη διαθεματικότητα και την προφορική queer ιστορία. Ανήκει στην ομάδα Artworks και τώρα βρίσκεται στην ολοκλήρωση της πρώτης της μικρού μήκους ταινίας ως σκηνοθέτης/σεναριογράφος με τίτλο «Enomena». Από τον Φεβρουάριο του 2021 διατελεί Διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Marco Gastine- Σκηνοθέτης και Παραγωγός
Γεννήθηκε στο Παρίσι. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1979. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Παρίσι και Σκηνοθεσία στην Αθήνα. Το 2003, ίδρυσε την εταιρία παραγωγής Minimal Films, που ανέλαβε την παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ του και ταλαντούχων Ελλήνων ντοκιμαντερίστων. Ανέλαβε επίσης διεθνείς συμπαραγωγές με ARTE, France Télévisions, CNC κ.α. Από το 2010, διδάσκει ντοκιμαντέρ σε ελληνικά και διεθνή εργαστήρια (MFI, StoryDoc, Γαλλικό Ινστιτούτ). Διδάσκει επίσης στη Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ “Hellas Doc” και τέως Πρόεδρος της. Πιο πρόσφατες δουλειές του αποτελούν: «Ο κωφός σκύλος» (σε ανάπτυξη, 2023), «Μέχρι τη θάλασσα» (2019), «24h EUROPE», ντοκιμαντέρ, ελληνικό επεισόδιο (30’) ενός 24ωρου ντοκιμαντέρ για το ARTE (2018), «NIKOS BELOYANNIS», επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αφανείς Ήρωες» του ARTE (2016), «Δημοκρατία, Ο δρόμος του σταυρού» (2012) και πολλά άλλα.
Danae Elon – Επίκουρη Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Queen’s, Σκηνοθέτις / Σεναριογράφος
Η Danae Elon είναι βραβευμένη δημιουργός ντοκιμαντέρ, σεναριογράφος και κινηματογραφίστρια. Η μικρού μήκους ταινία της «Life of A Dog» επιλέχθηκε από το CBC Gem ως μέρος της φιλανθρωπικής δράσης στήριξης των καλλιτεχνών από τα μέτρα του Covid, μέσα σε πλήθος 4.000 συμμετοχών. Η ταινία «Life of A Dog» αποτέλεσε τελική υποψηφιότητα στη κατηγορία καλύτερου ντοκιμαντέρ των βραβείων Gala Quebec Iris. Οι ταινίες της «Another Road Home» 2004, «Partly Private» 2007, «P.S Jerusalem» 2015 και «The Patriarch’s Room» 2017(Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Beyond Borders 2021, Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Toronto Jewish Film Festival, Orpheus Award LA Greek Film Festival) έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Berlinale, Tribeca, IDFA, Hot Docs, Melbourne IFF, Human Rights watch FF, FIPA, Leipzig κ.α. Ήταν υπεύθυνη προγράμματος του The Cinema South Film Festival και επί του παρόντος είναι υπεύθυνη διαλογής για το διαδικτυακό πρόγραμμα VOD της πλατφόρμας TENK. Είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Queen’s, στο τμήμα Κινηματογράφου και ΜΜΕ.
Uri Cohen - Επίκουρος Καθηγητής Εβραϊκής και Ιταλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Tel Aviv.
Ο Uri Cohen είναι επίκουρος καθηγητής Εβραϊκής και Ιταλικής Λογοτεχνίας στo Πανεπιστήμιου του Tel Aviv και διευθυντής του ιδρύματος Porter for Poetics and Semiotics. Έχει επιμεληθεί και συντάξει ποικίλα βιβλία (μονογραφίες και συλλογικούς τόμους) και επιστημονικά άρθρα με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον γύρω από ζητήματα κοινωνικής και λογοτεχνικής θεωρίας, ενώ ενδιαφέρεται και για την ακαδημαϊκή έρευνα γύρω από τις σπουδές κινηματογράφου. Το 2004 έγραψε ανέλαβε το σενάριο και την επιστημονική έρευνα του ντοκιμαντέρ « Traces of Ida Fink», το οποίο προβλήθηκε στο Jerusalem Film Festival.