Κριτική Επιτροπή FIPRESCI

Βασίλης Κεχαγιάς

01

Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1962 στην Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε οδοντιατρική, την οποία και ασκεί. Ασχολείται ενεργά με την κριτική κινηματογράφου από το 1982, ενώ είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου από το 1984. Από το 2019 διατελεί Πρόεδρός της. Χρημάτισε Διευθυντής του Μουσείου Κινηματογράφου από το 2005 ως και το 2010, ενώ στο ενδιάμεσο, εκτός από την κριτική κινηματογράφου, εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και ως παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών στην ΕΡΤ 3 και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.

 

 

Janet Baris

01

Γεννήθηκε το 1982. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης το 2004. Την ίδια χρονιά έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμη της Επικοινωνίας» στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, Σχολή Επικοινωνίας. Αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα το 2006 με τη θέμα διπλωματικής «Το κινηματογραφικό αντικείμενο και η δύναμη της παρατήρησης». Άρθρα της, βασισμένα στην ανάλυση ταινία-σκηνοθέτη και σε κριτικές αξιολογήσεις και σχολιασμούς, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά. Πήρε το διδακτορικό της με τη διατριβή «Σύγχρονος Τουρκικός Κινηματογράφος και Μελαγχολία» τον Αύγουστο του 2013. Είναι μέλος της SİYAD (Ένωση Τούρκων Κριτικών Κινηματογράφου) από τον Μάιο του 2008 και της FIPRESCI από το 2010. Σήμερα διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Altinbas ως Επίκουρη Καθηγήτρια.

 

 

Pabloc Garccía Conde

01

Ο Pabloc Carcia είναι προγραμματιστής κινηματογράφου, κριτικός κινηματογράφου, δάσκαλος ιστορίας και σκηνοθέτης με έδρα την Ισπανία. Υπήρξε προγραμματιστής ταινιών στο Dart Festival της Βαρκελώνης. Επίσης έχει υπάρξει μέλος κριτικής επιτροπής σε διεθνή φεστιβάλ από της Ρωσίας, της Αρμενίας, του Ισημερινού και της Ισπανίας και μέλος επιτροπών επιλογής στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για την Τέχνη (Καναδάς), στο La Casa Cine Fest (Εκουαδόρ) και στο Golden Apricot IFF (Αρμενία). Είναι μέλος του Creative Armenia Network, του Γαλλικού Συνδικάτου Κριτικών Κινηματογράφου, της IAEC (που διοργανώνει τα βραβεία FEROZ στην Ισπανία) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Έχει συν-σκηνοθετήσει το «2801», το οποίο απέσπασε βραβείο στα Βραβεία Νεότητας της Salamanca (Ισπανία) και επιλέχθηκε σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου. Η δεύτερη μικρού μήκους ταινία του, «Ο Φωτογράφος και η Σκιά του. Ένα πορτρέτο του Gagik Harutyunya» έχει επιχορηγηθεί από το Creative Armenia Network και έκανε πρεμιέρα στο 40ο International Festival of Films on Art (FIFA).

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo