Jean-Christoph Caron - Διευθυντής PHOENIX (πρόεδρος της επιτροπής)
Ο Jean-Christoph είναι επικεφαλής του τμήματος ντοκιμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού PHOENIX. Αρκετές από τις ταινίες του έχουν λάβει εθνικά και διεθνή βραβεία ταινιών, όπως το The Great Crash of Lehman Brothers (Γερμανικό Βραβείο Επιχειρηματικής Δημοσιογραφίας 2010), Death Flight Pan AM 103 (Prix Europa 2014), The Oppenheimer Files (Hesse Film Award) 2018) και το Secret Life of James Bond που πραγματοποίησε μια ειδική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κολωνίας 2020. Τα πρόσφατα έργα του είναι ντοκιμαντέρ υπό τη μορφή επεισοδίων The Body Language of the Powerful (phoenix 2017-2019) και το What If …? που αφορούν στην εναλλακτική ιστορία (phoenix 2017-2020). Ο Jean-Christoph δημιουργεί τα ντοκιμαντέρ που θέτουν στο επίκεντρο την ιστορία και την επιστήμη ή βαθύτερες αναλύσεις του πολιτικού κόσμου. Επί του παρόντος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την Κρητική αντίσταση και για τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών στην Κρήτη.
Ματθαίος Φραντζεσκάκης - Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων
Γεννήθηκε στα Χανιά όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει κύκλους σπουδών στην δημοσιογραφία, στην διοίκηση μονάδων πολιτισμού, τον κινηματογράφο και την διοίκηση φορέων Κοινωνικής Οικονομίας. Από το 1995 δίδαξε σε δομές της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί σε έντυπα, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Από το 2002 διευθύνει την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης την εφημερίδα γνώμης και πολιτισμού «Πυξίδα της Πόλης» και τις ομώνυμες εκδόσεις. Από το 2000 ασχολείται με τον κινηματογράφο και ιδιαίτερα με την εκπαιδευτική του διάσταση. Έχει συμμετάσχει στην παράγωγη σημαντικών ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικών ταινιών, βιβλίων καθώς και στην διοργάνωση δεκάδων εκδηλώσεων. Έχει συνυπογράψει το σενάριο στο ντοκιμαντέρ Άλλος Δρόμος Δεν Υπήρχε σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλλάκη.Το 2018 έκανε την έρευνα και έγραψε το σενάριο για το Ντοκιμαντέρ «Λουλούδια που Μαράθηκαν Νωρίς» το οποίο συν-σκηνοθετεί. Επίσης υπογράφει την σκηνοθεσία στις ταινίες μικρού μήκους «Άστρικας 1945, η τελευταία μάχη», «Το Αρχαιότερο Δέντρο Ελιάς», «Μαρίκα γιατί να φοβάσαι» . Έχει την διεύθυνση παραγωγής σε περίπου 80 εκπαιδευτικές ταινίες ενώ φέρει την ευθύνη έκδοσης σε περίπου 70 τίτλους βιβλίων.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Αρχιτέκτονας, σκηνοθέτης ταινιών ντοκιμαντέρ και έργων πολυμέσων. Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Αθήνα και Κινηματογράφο και διαδραστικά πολυμέσα στο Παρίσι. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Eικαστικές Tέχνες και την Tεχνολογία της Eικόνας, Πανεπιστήμιο PARIS VIII. Διατριβή Arts et Sciences de l'Art, Πανεπιστημίου Paris I, Panthéon Sorbonne. Από το 1989 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει στην σκηνοθεσία και παραγωγή πάνω από 40 ντοκυμαντέρ και διαδραστικών πολυμέσων με θεματολογία σχετική με την αρχιτεκτονική, την πόλη, και την τέχνη. Από το 1999, διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι μέλος του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ) του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Claudia Schreiner - Επικεφαλής του Masterschool, Documentary Campus στο Βερολίνο και Μόναχο.
Σπούδασε Ιστορία στην Κολωνία της Γερμανίας και στη Νέα Υόρκη. Έλαβε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Columbia και το Διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Εργάστηκε ως τηλεοπτικός δημοσιογράφος για τον γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ZDF και ARD. Έως το 2017: Επικεφαλής Προγράμματος, Πολιτισμού και Επιστήμης στο ARD/MDR, Λειψία. Υπεύθυνη για τη ζωντανή μετάδοση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τηλεοπτικών περιοδικών και για την ανάπτυξη και παραγωγή ντοκιμαντέρ (ιστορία, επιστήμη, κοινωνία, τέχνες, φύση και άγρια ζωή) και δημιουργικών ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Το τμήμα της ξεκίνησε και ήταν συνεργάτης σε πολλές βραβευμένες διεθνείς συμπαραγωγές– όπως το «Under the Sun» του Ρώσου κινηματογραφιστή Vitaly Mansky, το «Night will fall» του Andrew Singer και το «Rabbit á la Berlin» του Bartek Konopk. Το 2017 άφησε το MDR και ανέλαβε τη θέση ως Υπεύθυνη Σπουδών στο Documentary Campus Masterschool – ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης για κινηματογραφιστές.
Ευανθία Παπαδάτου
Η Ευανθία Παπαδάτου γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Τελείωσε την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιώς «Ιωάννα Ντ’ Αρκ» και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών το 1981. Στη συνέχεια, απέκτησε δύο μεταπτυχιακά διπλώματα στο Πανεπιστήμιο Paris X Nanterre και το 1983 από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών στην «Ιδεολογία και Πολιτικά Συστήματα». Έχει εργαστεί ως Καθηγήτρια γαλλικών, ως Διερμηνέας και εμψυχώτρια σε προγράμματα της γαλλικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης και από το 1984 υπηρετεί στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» στο Καστελλόριζο από την πρώτη του χρονιά και συνέβαλε στην καθιέρωση του Ειδικού Βραβείου Οδυσσέας, για την καλύτερη ταινία και για την υποστήριξη Ελλήνων σκηνοθετών της διασποράς.