ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ PITCHING LAB "FROM AN IDEA TO A PROJECT"

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

PITCHING LAB "FROM IDEA TO PROJECT"

@

«Πέρα από τα Σύνορα»

 Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

20 – 27 Αυγούστου 2023

graphic promo 1

Στόχος αυτού του Φεστιβάλ «boutique» είναι να γιορτάσει και να υπογραμμίσει την ομορφιά και την προσφορά της κινηματογραφικής αφήγησης μέσω της Ιστορίας και της Κοινωνίας. Να «γεφυρώσει» ανθρώπους, ιδέες και οράματα από κάθε πλευρά της υφηλίου μέσω ποικιλόμορφων εικονογραφικών μωσαϊκών. Να εμπνεύσει, να προβληματίσει και να τροφοδοτήσει με δημιουργική ανησυχία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Το Pitching Lab του «Πέρα από τα Σύνορα» προσφέρει στους νέους κινηματογραφιστές την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη βασική τους ιδέα για ένα ντοκιμαντέρ σε μια ομάδα ιδιαίτερα έμπειρων επαγγελματιών από τον χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως παραγωγούς, διανομείς, σκηνοθέτες, μοντέρ, κριτικούς κινηματογράφου κ.ά.

 

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Φοιτητές/φοιτήτριες από κινηματογραφικών σχολών, καινούργιοι σκηνοθέτες και καλλιτέχνες εικαστικών τεχνών από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με ιδέες έργων βασισμένες σε ιστορικό και πολυπολιτισμικό περιεχόμενο, γεγονότα και προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τους λαούς και τους πολιτισμούς μας. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες δεν υποχρεούνται να στείλουν οπτικό υλικό, ωστόσο ενθαρρύνονται για την καλύτερη υποστήριξη του έργου τους . Η πρωτοτυπία και η δυναμική της ιδέας είναι ένα από τα κύρια κριτήρια για την επιλογή του έργου.

Τι μπορείτε να περιμένετε;

Το Pitching Lab θα υλοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης Zoom, ώστε να είναι προσβάσιμο σε ενδιαφερόμενους/ενδιαφερόμενες κινηματογραφιστές σε όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα θα λάβει σπάνιες επαγγελματικές συμβουλές και πληροφορίες για το πώς η ιδέα του μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα έργο ικανό να παρουσιαστεί στην ευρύτερη κοινότητα της παγκόσμιας αγοράς ντοκιμαντέρ. Η κριτική επιτροπή του Lab θα επιλέξει συνολικά 10 – 12 ιδέες έργων που θα παρουσιαστούν και θα προβληθούν ψηφιακά σε δύο ημέρες κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 24 και 25 Αυγούστου 2023. Το Lab θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού YouTube του «Πέρα από τα Σύνορα»                         | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

 

Πώς να κάνετε αίτηση;

Χρησιμοποιήστε τη διαθέσιμη φόρμα αίτησης εδώ και στην ιστοσελίδα μας www.beyondborders.gr. Προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι η 16 Ιουνίου 2023.

Οι κινηματογραφιστές που θα επιλεγούν, θα ενημερωθούν για την επιλογή τους το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2023. Τα ονόματά τους και οι περιλήψεις των έργων τους θα δημοσιευθούν στον επίσημο κατάλογο του Φεστιβάλ.

Θέλουμε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια σας!

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo