8ο Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Για την 8η έκδοση του, το Beyond Borders επιστρέφει στα βασικά: τις ρίζες και το χώμα. Τα υλικά από τα οποία όλοι οι άνθρωποι αποτελούμαστε. Η πρώτη ύλη της γέννησης, της φυγής, της επιστροφής και της αιώνιας σιωπής.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης και της υποχρεωτικής ανταλλαγής πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να επαναφέρει το ζήτημα του εκπατρισμού και του ξεριζωμού στο σήμερα και να αναστοχαστεί κριτικά πάνω σε αυτό. Να προβληματίσει με προσωπικές ιστορίες που καταλήγουν να είναι συλλογικές και να παρατηρήσει μεγάλες εξελίξεις στις σύγχρονες κοινωνίες και πως αυτές επιδρούν στην ξεχωριστή καθημερινότητα όλων μας.

Βρίσκοντας πάτημα στο προνομιούχο πεδίο της οπτικοακουστικής αφήγησης που προσφέρει ο κινηματογράφος, η 8η έκδοση του Beyond Borders μέσω των προβολών της και πολλών παράλληλων πολιτιστικών δράσεων (εικαστικές εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια και διαλέξεις, μουσικές συναυλίες και ιντερλούδια) στοχεύει στη δημιουργική συνδιαλλαγή με το κοινό του και την παραγωγή ενός ανοιχτού προβληματισμού προσκαλώντας μας να σκεφτούμε αν αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Σημειώνοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, με την υποβολή 835 ταινιών από 93 διαφορετικές χώρες, η 8η έκδοση του Beyond Borders καλωσορίζει το διεθνές κοινό της στο πιο δροσερό και πολυπολιτισμικό cine-event του καλοκαιριού!

Download Catalogue

Panorama

μicro Competition

Main Competition

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.