Κλείσιμο της πρόσκλησης υποβολής ταινιών στο 9ο Beyond Borders

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ 9η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ BEYONDBORDERS ΜΕ 763 ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ 95 ΧΩΡΕΣ!

Κλείνοντας την πρόσκληση υποβολής ταινιών για την 9η έκδοση του Beyond Borders | Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου (25/08-01/09/2024), η διοργάνωση του Φεστιβάλ ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και περηφάνια την κατάθεση συνολικά 763 ταινιών ντοκιμαντέρ από 95 διαφορετικές χώρες!

Στρατηγικός Εταίρος του Beyond Borders είναι η ΔΕΗ, στηρίζοντας ενεργά τις τέχνες και τον πολιτισμό, όλους και όσα μας οδηγούν στο μέλλον, ένα μέλλον καλύτερο, όπου τον πρώτο λόγο έχει ο πολιτισμός.

Στον 9ο χρόνο διεξαγωγής του, το Beyond Borders έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως ένα διεθνές σημείο συνάντησης κινηματογραφιστών και επαγγελματιών του ντοκιμαντέρ, με γνώμονα πάντα την ανάδειξη καίριων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων μέσα από την ομορφιά της κινηματογραφικής αφήγησης και τέχνης.

Η διοργάνωση οφείλει δημόσιες ευχαριστίες σε όλες και όλους τους δημιουργούς για την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους, συγκαταλέγοντας με τον τρόπο αυτόν στο φετινό κάλεσμα 512 ταινίες μεσαίου και μεγάλου μήκους και 251 ταινίες μικρού μήκους. Οι περισσότερες από τις παραπάνω ταινίες πρόκειται να αποτελέσουν παγκόσμια, διεθνή ή ελληνική πρεμιέρα για το Φεστιβάλ, ενώ πολλές από αυτές φτάνουν στο Beyond Borders μετά από τα ταξίδια και τις διακρίσεις τους στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου όπως των Καννών, του Βερολίνου, του Λοκάρνο, του Κάρλοβι Βάρι, του Άμστερνταμ (IDFA), της Κοπεγχάγης (CPX DOX) και πολλών άλλων.

Πλήθος ντοκιμαντέρ που εξετάζουν ποικίλες πτυχές, άγνωστες προς το ευρύ κοινό, κατατέθηκαν και από την Αυστραλία, η οποία υπενθυμίζεται ότι φέτος αποτελεί την Τιμώμενη Χώρα του Φεστιβάλ, γιορτάζοντας με τον τρόπο αυτό την πλούσια παράδοση της αυστραλιανής δημιουργίας ντοκιμαντέρ και υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του φεστιβάλ να ενθαρρύνει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τη συνεργασία σε διεθνή κλίμακα.

Το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα καταρτιστεί από 18 ταινίες μεσαίου και μεγάλου μήκους στο Κυρίως Διαγωνιστικό Τμήμα και από 24 ταινίες μικρού μήκους στο μicro Διαγωνιστικό Τμήμα. Οι φιναλίστ θα ειδοποιηθούν για την επιλογή τους εντός του Ιουνίου, ενώ, αντίστοιχα, το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και δράσεων του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης εντός των τελευταίων ημερών του Ιουνίου. Περισσότερες λεπτομέρειες για το χρόνο και χώρο διεξαγωγής της συνέντευξης Τύπου θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διοργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) σε συνεργασία με την γαλλική Ecrans des Mondes.

Συν-διοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Γερμανίας στην Αθήνα και της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beyondborders.gr ή ακολουθήστε το Beyond Borders στο Facebook, στο Instagram και LinkedIn.

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.