Ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή προτάσεων στο 5ο Pitching Lab του Beyond Borders!

Το Audio-Visual Pitching Lab του Beyond Borders, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα,» προσφέρει στους νέους κινηματογραφιστές την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη βασική τους ιδέα για ένα ντοκιμαντέρ σε μια ομάδα ιδιαίτερα έμπειρων επαγγελματιών από τον χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως παραγωγούς, διανομείς, σκηνοθέτες, μοντέρ, κριτικούς κινηματογράφου κ.ά. Όσοι και όσες συμμετέχουν, θα λάβουν επαγγελματικά σχόλια σχετικά με το πώς να μετατρέψουν την ιδέα τους σε πράξη, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε κορυφαίες προσωπικότητες της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας και με αυτόν τον τρόπο να αναζητήσουν ενεργά και άμεση χρηματοδότηση του έργου.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Φοιτητές/φοιτήτριες κινηματογραφικών σχολών, καινούργιοι σκηνοθέτες και καλλιτέχνες εικαστικών τεχνών από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με ιδέες έργων βασισμένες σε ιστορικό και πολυπολιτισμικό περιεχόμενο, γεγονότα και προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τους λαούς και τους πολιτισμούς μας. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες δεν υποχρεούνται να στείλουν οπτικό υλικό, ωστόσο ενθαρρύνονται για την καλύτερη υποστήριξη του έργου τους . Η πρωτοτυπία και η δυναμική της ιδέας είναι ένα από τα κύρια κριτήρια για την επιλογή του έργου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Τι μπορείτε να περιμένετε;

Το Pitching Lab θα υλοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης Zoom, ώστε να είναι προσβάσιμο σε ενδιαφερόμενους/ενδιαφερόμενες κινηματογραφιστές σε όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα θα λάβει σπάνιες επαγγελματικές συμβουλές και πληροφορίες για το πώς η ιδέα του μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα έργο ικανό να παρουσιαστεί στην ευρύτερη κοινότητα της παγκόσμιας αγοράς ντοκιμαντέρ.

Επίσης, το καλύτερο έργο που θα επιλεχθεί από την κριτική επιτροπή του Lab, θα κερδίσει κερδίσει έναν κύκλο καθοδήγησης με εξατομικευμένες συμβουλές χρηματοδότησης και ανάπτυξης (αξίας 1.500 ευρώ) από την Filmiki Productions, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής στην Ελλάδα.

Η κριτική επιτροπή του Lab θα επιλέξει συνολικά 10 – 12 ιδέες έργων που θα παρουσιαστούν και θα προβληθούν ψηφιακά σε δύο ημέρες κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 28 και 29 Αυγούστου 2024. Το Lab θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού YouTube του Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

Πώς να κάνετε αίτηση;

Χρησιμοποιήστε τη διαθέσιμη φόρμα αίτησης εδώ.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι η 6η  Ιουνίου 2024.

Οι κινηματογραφιστές που θα επιλεγούν, θα ενημερωθούν για την επιλογή τους το αργότερο έως τις 10 Ιουλίου 2024. Τα ονόματά τους και οι περιλήψεις των έργων τους θα δημοσιευθούν στον επίσημο κατάλογο του Φεστιβάλ.

Θέλουμε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια σας!

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.