Διοργάνωση

Το Όραμά μας

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), διοργανωτής και εμπνευστής του Διεθνούς Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα νέων ιστορικών-ερευνητών (πρώην συνεργατών του ΕΛΙΑ) και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από 45.000 φίλους/μέλη – από όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των δράσεών του περιλαμβάνονται οι εκδόσεις επιστημονικών και λογοτεχνικών βιβλίων, η δημιουργία ιστορικών ντοκιμαντέρ, καθώς και η υλοποίηση, αφιλοκερδώς, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαλέξεων σε σχολεία/ιδρύματα/Σχολές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εντός και εκτός Αττικής, από την Ορεστιάδα μέχρι το ακριτικό Καστελλόριζο με σκοπό τη διάχυση της γνώσης στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους μαθητές και φοιτητές, καθώς και την διδασκαλία άγνωστων -κατά κύριο λόγο-πτυχών της νεότερης ελληνικής Ιστορίας.

Για να γίνει κάποιος Φίλος του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. δεν απαιτείται καμία οικονομική συνδρομή και αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν οικονομικές ανάγκες αλλά γιατί στη σχέση αυτή με το ευρύ κοινό και τους Φίλους μας δεν θέλουμε να μπει οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή. Το έργο του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. είναι στη διάθεση όλων και οι εκδόσεις και τα ιστορικά ντοκιμαντέρ αποτελούν εξαιρετικό πνευματικό δώρο για όσους το επιθυμούν να στηρίξουν το όραμα μας που δεν είναι άλλο από το να κάνουμε το μάθημα ιστορίας το πιο αγαπητό μάθημα στο ελληνικό σχολείο (τα σχολεία, οι Βιβλιοθήκες και γενικά όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν έκπτωση 35%.). To ΙΔΙΣΜΕ δεν επιχορηγείται από κανέναν φορέα. Ζει και συνεχίζει να δημιουργεί αδιάλειπτα με έσοδα που προέρχονται από τις πωλήσεις των έργων του.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo