Νέα

Live Streaming μετάδοση της Τελετής Έναρξης του 8ου Beyond Borders

Την Κυριακή 20 Αυγούστου, το Beyond Borders ανοίγει τα πανιά της 8ης έκδοσής του και μας προσκαλεί στην "Άκρη του Αιγαίου" για μια συναρπαστική εβδομάδα γεμάτη κινηματογράφο και πολιτισμό!

 
Σημειώστε το ημερολόγιό σας και παρακολουθήστε ζωντανά την Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία θα μεταδοθεί σε live streaming σύνδεση από το κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube!
 
Ώρα Έναρξης: 19:30

Pre-festival event του Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

To Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου σε συνδιοργάνωση με το Provocateur και σε συνεργασία με την  Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου, παρουσιάζουν το πιο δροσερό pre-festival event του Ιουλίου, την Πέμπτη 13 Ιουλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!

 

Στις 18:30 σας περιμένουμε στο INNOVATHENS για να συζητήσουμε για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, να μιλήσουμε για επίκαιρα κινηματογραφικά (και μη) θέματα και, φυσικά, για να δούμε τα δύο καλύτερα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της τελευταίας μας, 7ης έκδοσης!

 

Θα συζητήσουμε με την Ειρήνη Σαρίογλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Beyond Borders, την Αφροδίτη Καϊράκη και ο Πάνος Δενδράμης, μέλη της κριτικής επιτροπής του τμήματος μιcro Beyond Borders.

 

 

Μαζί μας θα είναι και η Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου, ενισχύοντας του δεσμούς της με το Φεστιβάλ, ύστερα και από την φετινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξλυ των δύο φορέων. Η σύμπραξη αυτή περιλαμβάνει τη συμμετοχή ολοκληρωμένων ταινιών στη μicro διαγωνιστική σκηνή-μέσω της οποία οι νικητήριες ταινίες θα προβάλλονται στo Phoenix, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα ντοκιμαντέρ-, συμμετοχή στο Pitching Lab/Forum, συμμετοχή στη διεθνή ομάδα σπουδαστριών/σπουδαστών κινηματογράφου με στόχο την εκμάθηση των σταδίων παραγωγής (documentary studio), συμμετοχή στις ομάδες προγραμματισμού του Φεστιβάλ κ.ά.

 

Μετά τη συζήτηση, θα ακολουθήσει η προβολή δύο βραβευμένων ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, στο 7ο Beyond Borders. Πρόκειται για τα February 1st   των Mo Mo & Leila Macaire (Χρυσός Φοίνικας μicro 2022) και το iRony του Radheya Jegatheva (Αργυρός Φοίνικας μicro 2022). Τις ταινίες θα προλογίσει ο Στέφανος Βέλμαχος, Υπεύθυνος Ανάπτυξης, Επικοινωνίας & Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Beyond Borders.

 

Με το πέρας της εκδήλωσης, θα είμαστε εκεί για να διώξουμε τον καύσωνα παρέα και να γνωριστούμε!

 

DO NOT BE MISSED!

Rationale της 8ης έκδοσης του Neyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

Για την 8η έκδοση του, το Beyond Borders επιστρέφει στα βασικά: τις ρίζες και το χώμα. Τα υλικά από τα οποία όλοι οι άνθρωποι αποτελούμαστε. Η πρώτη ύλη της γέννησης, της φυγής, της επιστροφής και της αιώνιας σιωπής.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης και της υποχρεωτικής ανταλλαγής πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να επαναφέρει το ζήτημα του εκπατρισμού και του ξεριζωμού στο σήμερα και να αναστοχαστεί κριτικά πάνω σε αυτό. Να προβληματίσει με προσωπικές ιστορίες που καταλήγουν να είναι συλλογικές και να παρατηρήσει μεγάλες εξελίξεις στις σύγχρονες κοινωνίες και πως αυτές επιδρούν στην ξεχωριστή καθημερινότητα όλων μας.

Βρίσκοντας πάτημα στο προνομιούχο πεδίο της οπτικοακουστικής αφήγησης που προσφέρει ο κινηματογράφος, η 8η έκδοση του Beyond Borders μέσω των προβολών της και πολλών παράλληλων πολιτιστικών δράσεων (εικαστικές εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια και διαλέξεις, μουσικές συναυλίες και ιντερλούδια) στοχεύει στη δημιουργική συνδιαλλαγή με το κοινό του και την παραγωγή ενός ανοιχτού προβληματισμού προσκαλώντας μας να σκεφτούμε αν αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo