Τιμώμενο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης

Τιμώμενο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης ΕΡΤ

ert

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε.) είναι φέτος το Τιμώμενο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα». Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσολιάς συμμετέχει με εισήγηση του στο Διεθνές πάνελ (29/8) με τίτλο ‘’Από τις ανταποκρίσεις και τις ειδήσεις στην ιστορική έρευνα’’.

 Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε.) είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας. Η ΕΡΤ παρέχει ελεύθερα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό περιεχόμενο καθώς και υπηρεσίες διαδικτύου σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Ως δημόσια εταιρεία, αποστολή της είναι να παρέχει υπηρεσίες που συμβάλλουν στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο. Η ΕΡΤ στοχεύει στην ανάπτυξη δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών με την παραγωγή ποιοτικών προγραμμάτων κύρους, τα οποία προωθούν την αμερόληπτη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, την ελευθερία του λόγου και την ψυχαγωγία, διασώζοντας παράλληλα την ελληνική ιστορία και γλώσσα και προωθώντας τον ελληνικό και διεθνή πολιτισμό.

Η ΕΡΤ παρέχει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων και υπηρεσιών που απευθύνονται σε όλα τα επιμέρους κοινά, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και μειονοτήτων. Διαθέτει τέσσερα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια με εθνική κάλυψη (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ HD), ένα δορυφορικό (ERT WORLD), πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς με εθνική κάλυψη, έναν ραδιοφωνικό σταθμό παγκοσμίου εμβέλειας (ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) και 21 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που βρίσκονται στις κυριότερες πόλεις της Ελλάδας. Η ΕΡΤ διαθέτει επίσης διαδικτυακούς ιστότοπους καθώς και έντυπη/ ηλεκτρονική έκδοση περιοδικού. Ακόμη υπηρεσία Web TV με μια πλατφόρμα που προσφέρει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο μέσω των οποίων όλο το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμά της είναι διαθέσιμο σε 24ωρη ροή ενώ ο διαδικτυακός τόπος του πολύτιμου οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ περιλαμβάνει από παλιές και νέες τηλεοπτικές εκπομπές και φωτογραφίες μέχρι ραδιοφωνικά ηχητικά ντοκουμέντα και παλιές παρτιτούρες. Τέλος, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ αποτελούνται από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα (έτος ίδρυσης το 1938), την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής  και την Χορωδία της ΕΡΤ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo