Ρεκόρ συμμετοχών στο 4ο Φεστιβάλ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα»

Ρεκόρ συμμετοχών στο 4ο Φεστιβάλ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα»

Πέρα από τα Σύνορα

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
Καστελλόριζο, 25/8 – 1/9/2019

Δελτίο Τύπου

Ρεκόρ συμμετοχών στο 4ο Φεστιβάλ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα»

 

Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου, ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες των διοργανωτών. Οι συμμετοχές, ελληνικές και διεθνείς, υπερέβησαν σε αριθμό τις 400.

 

Οι ταινίες τεκμηρίωσης που θα προκριθούν για να λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του «Πέρα από τα Σύνορα» 2019 θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο. Την προκριματική επιτροπή αποτελούν οι: Χρίστος Σιμάτος (φωτογράφος), Βάσσια Χατζηγιαννάκη (σκηνοθέτης), Κώστας Φόλλας (σκηνοθέτης), Τάσος Γιαπουτζής (σκηνοθέτης) και Γιώργος Μαντάς (μοντέρ-σκηνοθέτης).

 

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Καστελλορίζου

 

Το Φεστιβάλ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», το οποίο αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) με την υποστήριξη της Ecrans des Mondes (Παρίσι), του Συνδέσμου Αναβίωσης Καστελλορίζου, Σύδνεϋ και του Δήμου Μεγίστης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, προσφέρει κάθε χρόνο στο Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές κοινό μια επιλογή από ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με θεματικούς άξονες την Ιστορία και την Κοινωνία.  Στόχος αυτού του «εκλεκτικού» Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι να τιμήσει αξιόλογα παραδείγματα της κινηματογραφικής τέχνης και αφήγησης, τα οποία πραγματεύονται γεγονότα, ζητήματα και πρόσωπα που έχουν επηρεάσει τις χώρες, τους λαούς και τους πολιτισμούς του κόσμου.

 

Το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στην άκρη του Αιγαίου, στο ειδυλλιακό Καστελλόριζο, ένα νησί απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Κάθε χρόνο το «Πέρα από τα Σύνορα» διοργανώνει πληθώρα παράλληλων πολιτιστικών δράσεων στο νησί, προσφέροντας μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού και κινηματογράφου στους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Παρακολουθήστε εδώ το σύντομο φιλμ με στιγμιότυπα από το 3ο «Πέρα από τα Σύνορα» 2018: https://youtu.be/IgFALUx_uR8

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.beyondborders.gr

Για επικοινωνία με το Φεστιβάλ μπορείτε να αποστείλετε e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo