Τ. Κουίκ: Εθνικής σημασίας το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στο Καστελόριζο

Στο τέλος Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το Β’ Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, στο Καστελόριζο. Στα πλαίσια αυτά ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, είχε την Πέμπτη 13/7, συνάντηση Εργασίας με τη Γενική Γραμματέα του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών Ειρήνη Σαρίογλου, η οποία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Φεστιβάλ.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης ΚόκκινοςΣύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η συμμετοχή από δεκάδες χώρες θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, δημιουργώντας πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να καθιερωθεί ως θεσμός στο σύμπλεγμα της Μεγίστης, αυτή η διεθνής, ιστορικής σημασίας δραστηριότητα.

Όπως δήλωσε ο ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ: «Είναι πολύ σημαντικό από κάθε άποψη, αυτό το Φεστιβάλ, που καθιστά το Καστελόριζο κέντρο διεθνούς ενδιαφέροντος. Είναι Εθνικής σημασίας.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να στηριχθεί και από τους Ομογενείς Καστελοριζιούς, που βρίσκονται σε όλον τον κόσμο και κυρίως Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Όχι μόνο συνεισφέροντας στον προϋπολογισμό της Οργάνωσης, αλλά κυρίως με τη δική τους παρουσία, την περίοδο των εκδηλώσεων που θα αρχίσει στις 28 Αυγούστου.

Χαίρομαι που τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο και η ιδιωτική πρωτοβουλία εδώ στην Ελλάδα, στηρίζουν αυτήν την Εθνική προσπάθεια.

Ζήτησα από την κα Σαρίογλου να δώσει στη δημοσιότητα τους χορηγούς ως ηθική επιβράβευσή τους,

Σημαντική θα είναι και η προσφορά της ΕΡΤ, τόσο με την καθημερινή προβολή του Φεστιβάλ, όσο και με τη συμμετοχή του εξαιρετικού κουαρτέτου από τη Συμφωνική της Ορχήστρα».

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo