Το Τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης και το Τιμώμενο Ακαδημαικό Ίδρυμα | 5ο Φεστιβάλ Καστελλορίζου

Το Τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης και το Τιμώμενο Ακαδημαικό Ίδρυμα | 5ο Φεστιβάλ Καστελλορίζου

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι Τιμώμενοι φορείς του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου»

Τη συνεργασία του με καταξιωμένους φορείς, που πρεσβεύουν το Ντοκιμαντέρ και με τη δράση τους συνεισφέρουν στη διάδοση και την εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογραφικού γίγνεσθαι, συνεχίζει και η φετινή έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα».

Το 5ο Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα από 23 έως 30 Αυγούστου 2020 στο ακριτικό Καστελλόριζο, θα βραβεύσει και φέτος ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης και ένα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα.

Πιο συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ θα τιμήσει τον Όμιλο «ALTER EGO MEDIA» και ειδικότερα τα Μέσα «MEGA», «ONE CHANNEL», «TO BHMA», «TA NEA», «IN.GR» και το «ΒΗΜΑGAZINO». Ως Τιμώμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχουν βραβευτεί στις προηγούμενες διοργανώσεις το ΒΒC , το RAI, η ΕΡΤ, η Ecrans des Mondes κ.ά.

Το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα για φέτος στο Φεστιβάλ Καστελλορίζου θα είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Κινηματογράφου. Το μοναδικό Τμήμα Κινηματογράφου της Ελλάδας, θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Παναγιώτη Ιωσηφέλη, ο οποίος θα παρακολουθήσει το Φεστιβάλ ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής. Στην τελετή λήξης, η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει για πρώτη φορά το Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ με χορηγία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως Τιμώμενα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, έχουν βραβευτεί στις προηγούμενες διοργανώσεις τα Πανεπιστήμια του Γιορκ, του Λονδίνου, της Κωνσταντινούπολης κ.ά.

Document page 001 15 768x1086 1

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo