Παράλληλες Εκδηλώσεις

Από το σιτάρι στο ψωμί…

3ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου Ρόδου | Ελλάδα

Το 3ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου Ρόδου συμμετέχει στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Καστελόριζου «Πέρα από τα Σύνορα» που διοργανώνει το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) με την ταινία: «Από το σιτάρι στο ψωμί… – Ο τρόπος καλλιέργειας, άλεσης, ζυμώματος και φουρνίσματος όπως γινότανε παραδοσιακά τα παλιά χρόνια στον Αρχάγγελο της Ρόδου».

Η ταινία με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Τεκμηρίωσης στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους .

Η ταινία των μικρών παιδιών προβάλλει την παράδοση αναδεικνύοντας  την ιδιαιτερότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη σημασία διατήρησης της. Η γνώση της παράδοσης μας οδηγεί στην γνώση της καταγωγής μας, μας πληροφορεί για τις ρίζες μας και συντελεί στην συνειδητοποίηση του εαυτού μας. Μέσα από την παράδοση διαπιστώνεται το χθες και προσδιορίζεται το σήμερα με αποτέλεσμα να καταδεικνύεται αδιαμφισβήτητα η αδιάσπαστη ενότητα του παρελθόντος με το παρόν. Η παράδοση ειδικότερα ως μνήμη  μας διδάσκει, μας ενθαρρύνει, μας προτρέπει  ή αποτρέπει, ενισχύει το αίσθημα της συλλογικότητας, αποτελεί πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης και προωθεί ηθικές αξίες.

 

 

 

 

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo