Παράλληλες Εκδηλώσεις

Ο Θίασος Σκιών “Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη” στο 4ο Φεστιβάλ Καστελλορίζου: “Οι Τρεις Καλές Συμβουλές” και “Ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου”

Ο Θίασος Σκιών “Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη” στο 4ο Φεστιβάλ Καστελλορίζου: “Οι Τρεις Καλές Συμβουλές” και “Ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου”

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου “Πέρα από τα Σύνορα” 2019 φιλοξενεί δύο παραστάσεις Θεάτρου Σκιών που θα χαρίσουν άφθονο γέλιο στους μικρούς μας φίλους, από τον Θίασο Σκιών “Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη” (συντελεστές: Απόστολος Δομτζίδης, Αναστασία Μιχαηλίδου):

 

Οι Τρεις Καλές Συμβουλές 
Τρίτη 27 Αυγούστου 20:30 | Πλατεία Αγίου Γεωργίου του Πηγαδιού

«Οι τρεις καλές συμβουλές» είναι μια πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών σε κείμενο του Δομτζίδη Απόστολου εμπνευσμένο από το ομότιτλο ελληνικό λαϊκό παραμύθι. Η Αγλαΐα μην αντέχοντας άλλο την τεμπελιά του Καραγκιόζη, τον παρατάει λέγοντάς του πως θα γυρίσει μόνο αν ο Καραγκιόζης βρει μια τίμια δουλειά. Ο Καραγκιόζης αναγκάζεται να δουλέψει, όχι όμως για πολύ. Η πληρωμή από τη σύντομη αυτή εργασία του είναι τρεις καλές συμβουλές. Θα τον βοηθήσουν άραγε;

Η συνέχεια στο πανί…

 

Ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου
Πέμπτη 29 Αυγούστου 20:30 | Πλατεία Αγίου Γεωργίου του Πηγαδιού

Ο γέρο Σαμπαναγάς θέλει να παντρέψει την κόρη του. Οι υποψήφιοι γαμπροί είναι πολλοί, όμως η Φατμέ δε θέλει κανέναν. Τα πράγματα μπλέκουν όταν ο Μπαρμπαγιώργος δε δέχεται την απόρριψη και αποφασίζει να την παντρευτεί με το ζόρι. Πως θα ξεφύγει η Φατμέ από τον έρωτα του επίμονου Μπαρμπαγιώργου; Τη λύση έρχεται για να δώσει ο Καραγκιόζης. Με ποιο τρόπο; Αποφασίζει να μασκαρευτεί…

Η συνέχεια στο πανί…

 

Paramythia Karagiozi 1 Paramythia Karagiozi 2 Paramythia Karagiozi 3 Paramythia Karagiozi 4

 

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo