Παράλληλες Εκδηλώσεις

Μικρό μου Καστελλόριζο

Η έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» θα πραγματοποιηθεί με την  προβολή του ντοκιμαντέρ  «Μικρό μου Καστελλόριζο» του Νίκου Καρακώστα στις 26 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:30.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης,  θα επισκεφθεί ύστερα από πολλά χρόνια το μικρό και γραφικό Καστελλόριζο για να μας ταξιδέψει όχι μόνο με την μοναδική ταινία του αλλά και με τις γλαφυρές και ανεπανάληπτες αναμνήσεις του από το ακριτικό νησί τη δεκαετία του 1970 όταν ολοκλήρωσε το πρώτο ντοκιμαντέρ για το Καστελλόριζο.

ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Νίκος Καρακώστας | Ελλάδα

Η ιστορία ενός νησιού που βρίσκεται στο τέλος της Ευρώπης και στην αρχή της Ασίας. Η άνθιση και η καταστροφή του. Η ταινία χρειάστηκε 7 χρόνια για να ολοκληρωθεί, με ελάχιστα μέσα και την συμπαράσταση των φίλων. Παραδαρμένοι στη δύνη της μυθολογίας, της ιστορίας, προσπαθώντας να βρούμε τα ίχνη του Καστελλόριζου,  χαθήκαμε στα  Λυκιακά παράλια: Μάκρη, Ποταμός Ξάνθος, Πάταρα. Ο Λύκιος Απόλλων είναι ακόμη εκεί. Έπειτα μόνος  με την ταινία στο χέρι, σαν τον γυρολόγο γύριζα από σύλλογο σε θέατρο, από νησιά σε στεριές. Αμερικανικό κολέγιο Αγίας Παρασκευής, Αμβέρσα, Αυστραλία, Λονδίνο, Σέριφος, Κάσος και δεν θυμάμαι που αλλού.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo