Βραβεία

  1. Βραβείο Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, για την καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης που πραγματεύεται ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες.
  2. Βραβείο Καλύτερου Κοινωνικού Ντοκιμαντέρ, για την καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης με αναφορές σε διαχρονικές και επίκαιρες θεματικές γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλον τον κόσμο.
  3. Βραβείο Καλύτερου Πολιτικού Ντοκιμαντέρ, για την καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης που τολμά να αναμετρηθεί με φλέγοντα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, σύγχρονα και μη, και να ρίξει φως σε άγνωστες ή υποβαθμισμένες πτυχές τους
  4. Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, για την καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης από Έλληνα/Ελληνίδα σκηνοθέτη.  Με τη χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου [ΕΚΚ]. 
  5. Ειδικό βραβείο Μεσογειακής Φιλίας, για την καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης που προάγει τις κοινές αξίες και τον ειρηνευτικό διάλογο μεταξύ των λαών της Μεσογείου. Με τη χορηγία του Εθνικού Κέντρου ο Μέσων [ΕΚΟΜΕ].
  6. Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέα», για την καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης και την ενίσχυση του έργου απόδημων δημιουργών. Με  τη χορηγία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.
  7. Βραβείο FIPRESCI, που απονείμει η Διεθνής Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου
  8. Βραβείο #ThisisEU | Ευρωπαϊκές Αξίες, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, για την ταινία τεκμηρίωσης που προωθεί με τον καλύτερο τρόπο τις σύγχρονες ευρωπαϊκές αξίες.
  9. Χρυσός, Αργυρός και Χάλκινος Φοίνικας, βραβεία για τις 3 καλύτερες ταινίες τεκμηρίωσης της μicro-κατηγορίας.

 

*Τα τρία πρώτα βραβεία είναι με την ευγενική μέριμνα της ΕΡΤ.

** Τα βραβεία της κατηγορίας της μicro-κατηγορίας απονέμονται με την ευγενική χορηγία του Phoenix TV Chanel και της ΕΡΤ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μπουμπουλίνας 1 15351, Παλλήνη Αττικής,
Τήλ: 210 66 69 140 και 210 66 69 131.
e-mail: info@beyondborders.gr & info@idisme.gr

Tο Φεστιβάλ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αποτελεί διοργάνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

idisme logo