Our People

 • Irini Sarioglou

  Καλλιτεχνική Διευθύντρια

  Η Ειρήνη Σαρίογλου γεννήθηκε το 1972 στην Πόλη. Απόφοιτη του Ζαππείου Λυκείου, σπούδασε αρχικά Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στα Πανεπιστήμια Μαρμαρά και Grenoble. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας - Τμήμα Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών. Το 2004 εκδόθηκε από το ΕΛΙΑ, στα αγγλικά, μέρος της διδακτορικής της διατριβής, με θέμα την «Επιρροή της τουρκικής πολιτικής στην ελληνική εκπαίδευση της Πόλης 1923-1974» και το 2011 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) στα ελληνικά.

  Έχει επιμεληθεί ιστορικά ντοκιμαντέρ τα οποία και έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως, Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη – Αϊβαλί 1922, Στην Εξορία – Ερζουρούμ Άσκαλε 1942, Η Σιωπηλή Σχολή – Μια αναδρομή στην ιστορία της Ι.Θ. Σχολής της Χάλκης, Ίμβρος – Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης, Η Ανατολή Έδυσε, Η Νέα Σμύρνη του Μίκη Θεοδωράκη, Τα Ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας, Πατρίδα Αξέχαστη Μικρά Ασία κ.ά.). Έχει διδάξει οθωμανική και τουρκική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης. Από το 2008 είναι συν-ιδρύτρια και Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) Από το 2016 μέχρι και σήμερα διατελεί καλλιτεχνική διευθύντρια του Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

 • Εύα Καραμούζη Παπαδημητρίου

  Οργανωτική Επιτροπή

  Απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του M.Sc. in Clinical Mental Health Counseling. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Beyond Borders | Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου. Εργάζεται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα ελληνικών και αγγλικών σε παιδιά. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και ασχολείται με το θέατρο και τον χορό όπου έχει και δίπλωμα δασκάλας.

 • Θοδωρής Ματσάγκος

  Οργανωτική Επιτροπή

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 και ζει στη Ραφήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ιστορία. Έκτοτε, εργάζεται στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης ως φιλόλογος με έμφαση στη διδακτική της ιστορίας. Από το 2019 συντονίζει και βοηθά στις εργασίες του Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

 • Michel Noll

  Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης

  Γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας, ενώ τα τελευταία 40 χρόνια ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Με σπουδές στα Οικονομικά και την Κοινωνιολογία ανέλαβε τη θέση του Παραγωγού/Διευθυντή τηλεοπτικών προγραμμάτων το 1977. Το 1982 ξεκίνησε τη REVCOM TELEVISION, τον τηλεοπτικό βραχίονα του γαλλικού εκδοτικού οίκου «Edition Mondiales». Το 1987 δημιούργησε τη δική του εταιρεία παραγωγής QUARTIER LATIN.

  Το 1995 ίδρυσε την ICTV, μια εταιρεία διανομής ντοκιμαντέρ που εκπροσωπεί Γάλλους και διεθνείς παραγωγούς. Έχει σκηνοθετήσει τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες μεγάλου μήκους. Είναι σκηνοθέτης και παραγωγός πρωτοποριακών ντοκιμαντέρ με θέμα την Σύγχρονη Ιστορία και τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα.

 • Ευάννα Βενάρδου

  Υπεύθυνη ροής Κυρίως Διαγωνιστικού Τμήματος

  Αριστούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος δύο μάστερ που αποκτήθηκαν στην Μ. Βρετανία: MA in Cinema and Television Studies (British Film Institute-Birkbeck College, Λονδίνο) και MA in Modern Greek Studies (King’s College London). Είναι δημοσιογράφος και εργάστηκε ως κινηματογραφική συντάκτρια στο καλλιτεχνικό ένθετο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας («ΕΠΤΑ») επί σειρά ετών, καλύπτοντας κατά διαστήματα τους περισσότερους τομείς του πολιτιστικού ρεπορτάζ (βιβλίο, κλασική μουσική, όπερα, θέατρο).

  Αρθρογραφεί πάνω σε θέματα πολιτισμού και γράφει για τον κινηματογράφο. Εργάζεται ως υπεύθυνη γραφείου τύπου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στην εταιρεία διανομής Weirdwave ενώ συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Μιλά τρεις ξένες γλώσσες και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του WIFT.GR (Women in Film and Television)

 • Μαρία-Αλεξάνδρα Ηλιάδη

  Οργανωτική Επιτροπή

  Η Μαρία- Αλεξάνδρα Ηλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Δημόσια Ιστορία» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει ετήσια επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα την «Ειδική Αγωγή» και «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Έχει εργαστεί ως δασκάλα και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία. Γνωρίζει Αγγλικά και Τουρκικά.

 • Στέφανος Βέλμαχος Μπόνος

  Υπεύθυνος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

  Γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Οι πανεπιστημιακές του σπουδές αφορούν την Σύγχρονη Ευρωπαϊκή και Ελληνική ιστορία, ενώ έχει ασχοληθεί και με σπουδές κινηματογράφου με έμφαση στο κινηματογραφικό είδος του Ντοκιμαντέρ. Έχει διατελέσει κριτική επιτροπή σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ , ενώ από το 2022 είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής, μέλος της ομάδας προγραμματισμού και Yπεύθυνος Σχεδιασμού και Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

 • Έρως Καζαντζιάν

  Τεχνική Υποστήριξη

  Ο Έρως Καζαντζιάν και το επιτελείο του αναλαμβάνουν την υλικό-τεχνική υποστήριξη του Φεστιβάλ. Ζουν και εργάζονται στη Ρόδο.

 • Ανδρέας Τσακναρίδης

  Τεχνική Υποστήριξη

  Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει σπουδάσει Φυσική και Πληροφοριακά Συστήματα. Η αγάπη του - αρχικά για τη φωτογραφία και μετέπειτα για την παραγωγή βίντεο – τον οδήγησε στη θέση του Παραγωγού - Τεχνικού Υπεύθυνου στο τμήμα των Βίντεο Υπηρεσιών του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

 • Γιώργος Μαντάς

  Τεχνική Υποστήριξη

  Ο Γιώργος Μαντάς ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία στο τμήμα Film Studies του New York College και έχει εργαστεί σε κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Προς το παρόν, ασχολείται επαγγελματικά με το μοντάζ ντοκιμαντέρ. Ειδικεύεται στον τομέα του ιστορικού ντοκιμαντέρ και έχει συμμετάσχει ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε αρκετά κινηματογραφικά Φεστιβάλ.

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.